Tinday Gosht Recipe In Urdu With Hash Huma Choudhary
ٹینڈے گوشت
Tinday Gosht is a famous dish in this region. You can read here Tinday Gosht recipe in Urdu and English. We will tell you in detail what ingredients you need for Tinday Gosht with Hash Huma Choudhary.
My YouTube Channel Videos
Please Subscribe My YouTube Channel Cooking With Hash Huma Choudhary
ٹینڈے گوشت بنانے کی ترکیب
ٹینڈے گوشتاجزاء:
•ٹینڈے_____ 1 پاؤ
•نمک، مرچ_____ حسب پسند
•پیاز_____ 4 عدد
•گھی_____ آدھ کپ
•ٹماٹر_____ 2 عدد
•گوشت_____ آدھ کلو
•ہلدی_____ 1/3چمچ
•دھنیا_____ 1 چائے کا چمچ
•ہری مرچ_____ 1 عدد
پیاز کاٹ کر گھی میں تل لیں۔
گوشت بھون کر تمام مصالحہ بھون لیں۔
پانی ڈال کر گوشت گلائیں۔
گلنے پر ٹینڈے ڈال کر خوب بھون لیں۔
گھی الگ ہو جائے تو تھوڑے پانی میں ٹینڈے گلا کر بقدر ضرورت پانی ڈال کر شوربہ بنالیں۔
شوربہ میں ایک ابال ہلکی آنچ پر آجائے تو اتار لیں۔
مزید ار ٹینڈے گوشت تیار ہے۔
اجزاء:
•ٹینڈے_____ 1 پاؤ
•نمک، مرچ_____ حسب پسند
•پیاز_____ 4 عدد
•گھی_____ آدھ کپ
•ٹماٹر_____ 2 عدد
•گوشت_____ آدھ کلو
•ہلدی_____ 1/3چمچ
•دھنیا_____ 1 چائے کا چمچ
•ہری مرچ_____ 1 عدد
•ٹینڈے_____ 1 پاؤ
•نمک، مرچ_____ حسب پسند
•پیاز_____ 4 عدد
•گھی_____ آدھ کپ
•ٹماٹر_____ 2 عدد
•گوشت_____ آدھ کلو
•ہلدی_____ 1/3چمچ
•دھنیا_____ 1 چائے کا چمچ
•ہری مرچ_____ 1 عدد
پیاز کاٹ کر گھی میں تل لیں۔
گوشت بھون کر تمام مصالحہ بھون لیں۔
پانی ڈال کر گوشت گلائیں۔
گلنے پر ٹینڈے ڈال کر خوب بھون لیں۔
گھی الگ ہو جائے تو تھوڑے پانی میں ٹینڈے گلا کر بقدر ضرورت پانی ڈال کر شوربہ بنالیں۔
شوربہ میں ایک ابال ہلکی آنچ پر آجائے تو اتار لیں۔
مزید ار ٹینڈے گوشت تیار ہے۔
گوشت بھون کر تمام مصالحہ بھون لیں۔
پانی ڈال کر گوشت گلائیں۔
گلنے پر ٹینڈے ڈال کر خوب بھون لیں۔
گھی الگ ہو جائے تو تھوڑے پانی میں ٹینڈے گلا کر بقدر ضرورت پانی ڈال کر شوربہ بنالیں۔
شوربہ میں ایک ابال ہلکی آنچ پر آجائے تو اتار لیں۔
مزید ار ٹینڈے گوشت تیار ہے۔
Ingredients
- Hari mirch (Green chili) 2
- Adrak (Ginger) 1 inch piece
- Lehsan (Garlic) cloves 8-9
- Hara dhania (Fresh coriander) 2 tabs
- Pyaz (Onion) sliced 1 large
- Dahi (Yogurt) whisked ½ Cup
- Dhania powder (Coriander powder) 1 tabs
- Lal mirch powder (Red chili powder) 2 tsp or to taste
- Haldi powder (Turmeric powder) ½ tsp
- Garam masala powder 1 tsp
- Cooking oil 1/3 Cup
- Mutton mix boti ½ kg
- Namak (Salt) 1 tsp or to taste
- Zeera (Cumin seeds) 1 tsp
- Hari elaichi (Green cardamom) 2
- Laung (Cloves) 3-4
- Sabut kali mirch (Black peppercorns) ¼ tsp
- Tez paat (Bay leaves) 2
- Water 2 Cups or as required
- Tinday (Round gourd) peeled ½ kg
- Water 1 Cup or as required
- Hari mirch (Green chilies) 3
- Hara dhania (Fresh coriander) chopped 1-2 tabs
- Hara dhania (Fresh coriander) chopped
- Hari mirch (Green chili) 2
- Adrak (Ginger) 1 inch piece
- Lehsan (Garlic) cloves 8-9
- Hara dhania (Fresh coriander) 2 tabs
- Pyaz (Onion) sliced 1 large
- Dahi (Yogurt) whisked ½ Cup
- Dhania powder (Coriander powder) 1 tabs
- Lal mirch powder (Red chili powder) 2 tsp or to taste
- Haldi powder (Turmeric powder) ½ tsp
- Garam masala powder 1 tsp
- Cooking oil 1/3 Cup
- Mutton mix boti ½ kg
- Namak (Salt) 1 tsp or to taste
- Zeera (Cumin seeds) 1 tsp
- Hari elaichi (Green cardamom) 2
- Laung (Cloves) 3-4
- Sabut kali mirch (Black peppercorns) ¼ tsp
- Tez paat (Bay leaves) 2
- Water 2 Cups or as required
- Tinday (Round gourd) peeled ½ kg
- Water 1 Cup or as required
- Hari mirch (Green chilies) 3
- Hara dhania (Fresh coriander) chopped 1-2 tabs
- Hara dhania (Fresh coriander) chopped
Directions
In chopper,add green chilli,ginger,garlic,fresh coriander and onion,chop well & set aside.
In small bowl,add yogurt,coriander powder,red chilli powder,turmeric powder,garam masala powder and mix well.Spiced yogurt is ready!
In chopper,add green chilli,ginger,garlic,fresh coriander and onion,chop well & set aside.
In small bowl,add yogurt,coriander powder,red chilli powder,turmeric powder,garam masala powder and mix well.Spiced yogurt is ready!
Tags:
Tinday Gosht Recipe