Bhindi Recipes in Urdu with Hash Huma Choudhary بھنڈی

 

Bhindi Recipes in Urdu

بھنڈی

Masala Bhindi is a famous dish in this region. You can read here Masala Bhindi recipe in Urdu and English. We will tell you in detail what ingredients you need for Masala Bhindi with Hash Huma Choudhary.

My YouTube Channel Videos Please Subscribe My YouTube Channel Cooking Recipes Pakistani With Hash Huma Choudhary

مصالحہ بھنڈی بنانے کی ترکیب 

Ingredients - اجزاء



بھنڈی ایک کلو

2 کٹی پیاز دو عدد

3 ٹماٹر دو سے تین عدد

4 یخنی دو کھانے کے چمچ

5 پسی لال مرچ 1چائے کا چمچ

6 ہلدی 1چائے کا چمچ

7 زیرہ ایک چائے کا چمچ

8 ہری مرچ تین سے چار عدد

9 تیل دو کھانے کے چمچ

Ingredients

How To Make Bhindi Gosht

METHOD:

1. Fry the onion in oil till brown. Remove the onion and grind.
2. Add Haldi, Dhaniya, Mirch, Adrak, Lehsan and salt in the oil. Fry with little water till it dries.
3. Add mutton and ground onion and cook till water dries again.
4. Add 3 to 4 glasses of water cover and cook till the meat tenderizes.
5. When meat is almost done add Bhindi and cook till the Bhindi are done and the required gravy is left. Cook throughout on low heat.
6. Garnish with fresh Dhaniya, green chilies and lemon.
7. Serve with naan. Serving: 6 – 8 persons.


  • 1بھنڈیاں دھوئیں اور خشک کرکے کاٹ لیں۔ پین میں تیل گرم کرکے بھنڈیاں تلیں۔جب بھنڈیوں کا رنگ تبدیل ہو جائے تو تیل سے نکال لیں۔
  • 2 اب دو کھانے کے چمچ تیل گرم کرکے پیاز نرم کریں۔
  • 3 پھر ٹماٹر ،حسب ذائقہ نمک، یخنی، پسی لال مرچ، ہلدی ،زیرہ اور ہری مرچ شامل کرکے مزید دو منٹ پکائیں ۔
  • 4اب بھنی ہوئی بھنڈی ڈال کر ڈھانپیں۔ یہ اچھی طرح پک جائے تو گرم گرم کھانے کے لئے پیش کریں۔


  • Huma Chaudhary

    When it comes to eating, researchers, the media, and policy makers mainly focus on negative aspects of eating behavior, like restricting certain foods, counting calories, and dieting. Likewise, health intervention efforts, including primary prevention campaigns, typically encourage consumers to trade off the expected enjoyment of hedonic and comfort foods against health benefits1.

    Post a Comment

    Previous Post Next Post