Chicken Aloo Pulao Recipe
آلو چکن پلاؤ بنائیں
Wondering how to make Chicken Aloo Pulao.
Follow this super easy Chicken Pulao Recipe with step by step.
Presenting a classic Yakhni Chicken Aloo Pulao recipe that’s truly hard to mess up! This recipe promises deep flavor, tender chicken, and fluffy rice. It’s also easy to double so you can serve it to guests with confidence. Tested to perfection.
آلو پلاؤ بنانے کی ترکیب Chicken
شیاء:
آلو آدھ کلو
چاول آدھ کلو
one kg chicken
گھی آدھ پاؤ
نمک ایک چمچ
لہسن پیسٹ ایک چمچ
پیاز تین چھٹانک
گرم مصالحہ دو چمچ
ادرک پیسٹ ایک چمچ
ترکیب:
چاولوں کو دو کلو پانی میں بھگو دیجئے، آلو باریک گول یا تکونے کاٹ لیجئے پتیلی میں گھی گرم کر کے پیاز کاٹ کر بھون لیجئے۔chicken add kary بادامی ہونے پر آلو ڈال دیجئے، لہسن اور ادرک کا پیسٹ بھی بھون لیجئے۔ ایک کلو اور پانی ڈال کر گرم مصالحہ ڈال دیجئے اور درمیانی آنچ پر پکائیے، جب پانی جوش کھانے لگے تو چاول ڈال دیجئے۔ پانی خشک ہوتا نظر آئے تو اوون کی ٹرے میں ڈال کر اوون میں رکھ دیں یا اوون نہ ہوتو دم پر لگا دیں پندرہ منٹ کے اوون سے یا دم سے نکال لیں اور ڈش میں ڈال کر پیش کر یں۔
My YouTube channel video
Why I make this pulao the MOST
It is a ONE POT meal. It's ready in under 45 minutes
The robust flavor It is SO SIMPLE (more on that below).
The tastiest most flavorful chicken Aloo pulao
Ingredients in Chicken Aloo Pulao
Onions: White or Red, up to you. I prefer white because they tend to cook and cook down faster.
Chicken: Please note I haven’t tried this with any other protein
Spices: Coriander, Whole pepper, Cumin Seeds, Salt. Pretty straightforward
Chilies: fresh green and dried whole red - trust me, it works Aloo one kg You get the flavor without overwhelming heat. Ginger and Garlic: I highly recommend homemade Ginger Paste and Garlic Paste. You can also grate equivalent amounts of fresh.
Nutmeg: I crack one big piece but you can put in ¼ tsp of the powder, less is more here!
Mace: 2 small pieces or ¼ tsp powder, if you put too much the pulao gets an acrid taste
Bay leaves: 1 big dried or two smaller ones.