Badam Ki Sardai Recipe in Urdu With Hash Huma Choudhary بادام کی ٹھنڈائی

Badam Ki Sardai Recipe in Urdu

بادام کی ٹھنڈائی

Badam Ki Sardai is a famous dish in this region. You can read here Badam Ki Sardai recipe in Urdu and English. We will tell you in detail what ingredients you need for Badam Ki Sardai With Hash Huma Choudhary.

My YouTube Channel Videos Please Subscribe My YouTube Channel Cooking Recipes Pakistani With Hash Huma Choudhary

بادام کی ٹھنڈائی بنانے کی ترکیب

سردائی

اجزاء
سردائی مکسچرکے اجزاء
خشخاش 1 کھانے کا چمچ
بادام 1 کپ
چینی 6-8 کھانے کے چمچ
کالی مرچ ایک چوتھائی کھانے کا چمچ
سبز ایلایچی 7-8 عدد
چار مغز 4 کھانے کے چمچ
پانی ایک چوتھائی کپ

سردائی بنانے کے اجزاء
سردائی مکسچر حسبِ ضرورت
برف 1 کپ
پانی 2 کپ


ترکیب
مٹی کی کونڈی میں بادام، خشخاش ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔ تھوڑی تھوڑی دیر میں 5-6 کھانے کے چمچ پانی ڈال کراچھی طرح پیس لیں۔ اب اس میں چینی، کالی مرچ، سبز ایلایچی، چار مغز ڈال کر اچھی طرح پیسٹ بنا لیں۔ سردائی بنانے کی ترکیب ایک گرائینڈر میں سردائی مکسچر، پانی ،برف ڈال کر گرائینڈ کر لیں۔ اب ایک برتن پر ململ کا پڑا رکھ کر گراینڈ مکسچر کو چھان لیں۔ اب اس چھنے ہوئے پانی کو گلاس میں ڈال لیں اور اس پر کرش کیے ہوئے بادام ڈال لیں ۔ مزیدار سردائی تیار ہے۔






Huma Chaudhary

When it comes to eating, researchers, the media, and policy makers mainly focus on negative aspects of eating behavior, like restricting certain foods, counting calories, and dieting. Likewise, health intervention efforts, including primary prevention campaigns, typically encourage consumers to trade off the expected enjoyment of hedonic and comfort foods against health benefits1.

Post a Comment

Previous Post Next Post